KLUBBENS HISTORIA

Eskilstuna Motorklubb har funnits i snart 100 år och är lika livfullt 2022 som när den grundades 1928. Grunden i klubben har alltid varit Rally, eller OT och T-tävlingar som det hette förr. Tiderna förändras och nya bilsportsgrenar kommer till vilka EMK tar till sig och håller levande. När Folkrace kom till på 80 – talet var Eskilstuna med på banan direkt. Ekebygropen blev mer och mer basen för Eskilstunas motorarrangemang och är så än i dag.

Klubben har ett starkt engagemang i nya och gamla medlemmar som hela tiden ligger i för att arrangera tävlingar på beundransvärda sätt. Något som alltid ges kvitto på i samband med klubbens tävlingar. När man gör något bra märks det på deltagarna och publiken som är trogna och återkommer när det vankas motorsport i Eskilstuna. Arrangemangen och tävlingarna utvecklas ständigt, de olika bilsportgrenarna ändras och prövar nya grepp. Tex rally som inte bara körs på traditionellt vis i skogen utan också som sprinttävlingar. Då har EMK den fördelen att man har Ekebybanan som bas och kan samla allt på samma ställe. Eskilstuna Sprintcup med sina fyra deltävlingar per år är något som uppskattats stort av deltagare och publik. Inte nog med att EMK har dessa sprintar, man kör även sin årliga EMK Kanna som är ett av Sveriges största och mest eftertraktade rallytävlingar att delta i.

Eskilstuna Motorklubb har och har haft många framgångsrika medlemmar som alla bidragit till att lyfta klubben och sätta den där extra glansen. Bland annat Svenska mästare och Europamedaljörer. Men den viktigaste delen är den enorma bredd bland bilsportare och funktionärer som bygger sporten och klubben från grunden och håller den vid liv. Den enorma positivitet, hjälpsamhet, kamratskap och sammanhållning som EMK står för är obeskrivlig. Bli en del av denna kraft du också. Eskilstuna Motorklubb jobbar för bilsporten i tiden.